Wie is Rick

Willen jullie:              √  ontspannen op de foto komen?

√  jezelf kunnen zijn zonder gemaakt poseren?

√  genieten van de fotomomenten?

√  lol maken tijdens de shoot?

√ en natuurlijk mooie foto’s van je trouwdag !

Dan ben ik de juiste trouwfotograaf voor jullie!

Ontspannen genieten

Herken je dit? Je voelt nu al de druk om tijdens je bruiloft vooral ‘mooie foto’s voor later’ te maken – dus je wilt de juiste trouwfotograaf kiezen. Eén die jullie op de foto krijgt zoals jullie zijn. Want je hebt geen zin in al dat gemaakte poseren. Of ben je stiekem bang dat je geen mooie trouwfoto’s zal krijgen omdat je niet fotogeniek zou zijn, want ‘je staat toch echt nooit goed op een foto’?
Wees gerust: ik krijg het voor elkaar om jullie te laten ontspannen. Ik kan jullie het gevoel geven dat gefotografeerd worden iets heel leuks is – soms vergeten jullie gewoon dat ik erbij ben met mijn camera! Ik zorg ervoor dat jullie je niet ongemakkelijk voelen maar gewoon jezelf blijven tijdens elk shot. Zodat je stralend en herkenbaar op de foto staat. En ondertussen een hoop lol hebt tijdens de shoot. Vertrouw er maar op: met elkaar maken we een fantastisch en compleet beeldverslag van jullie mooiste dag.

“Naast het feit dat we heel blij zijn met de foto’s, zijn we ook blij dat jij
onze fotograaf bent geworden. Je hebt op een heel prettige, ontspannen en
professionele manier gewerkt, die goed bij ons paste.
Daggasten vonden ook dat je een vlotte en energieke manier van werken hebt.
Compliment, toch?” – Brigitte en Jeroen

Zorg en aandacht

Ook voor jullie familie en gasten heb ik veel aandacht. Zo ontstond een prachtige emotionele foto toen ik precies aanvoelde wat de moeder van een bruid nodig had. Terwijl ik de bruid fotografeerde bij de make-up bleef haar moeder in de deuropening staan. “Komt u maar binnen hoor”, zei ik, “ik zie dat u dat u graag uw dochter wilt knuffelen”.  Later op de dag bedankte ze me: “Ik vond het fijn dat je me over de drempel trok, ik durfde niet te storen”.
Of ik maak een praatje met de vader van de bruid vlak voordat hij zijn dochter gaat weggeven – een emotioneel en belangrijk moment – om hem te helpen ontspannen. Tegelijk check ik of zijn stropdas recht zit of knip ik een los draadje van zijn revers. “Fijn dat jij er op let dat ik er goed uitzie op de bruiloft van mijn dochter” zei een dankbare vader tegen me.

“Tof dat je (ondanks de verdwaalde ceremoniemeesters) de tijd nog
wilde nemen om wat extra groepsfoto’s te maken. Ook kleine dingetjes
zoals een foto voor mijn tante met haar camera maken, hebben we op prijs gesteld.”

Trouwfotograaf met people skills

Deze zorg voor ‘mijn’ bruidsparen en hun familie komt vanuit mijn horeca-achtergrond. Als gastheer heb ik vele jaren mijn uiterste best gedaan om al mijn (heel verschillende!) gasten een goed gevoel te geven – en met succes. Diezelfde instelling gebruik ik nu al ruim 10 jaar in meer dan 500 trouwreportages. Jullie als bruidspaar zijn mijn prioriteit; ik laat jullie genieten van elk fotomoment zodat jullie heel natuurlijk en stralend op de foto komen.
Omdat het mij om jullie gaat, zullen jullie altijd een reportage krijgen waarin je jezelf kunt herkennen.

Hoge kwaliteit

Natuurlijk kunnen jullie gewoon vertrouwen op mijn kwaliteit als professioneel vakfotograaf. Opgeleid aan de Foto-vakschool en de Foto-Academie ben ik nog een ‘ambachtsman’; ik heb met rolletjes geschoten, ze zelf ontwikkeld en mijn foto’s handmatig afgedrukt. Maar ook de digitale wereld heeft voor mij geen geheimen. Ik volg alle ontwikkelingen op de voet. En de fotoserie waarmee ik mijn titel ‘Silver Master Photographer’ heb behaald, geldt nog steeds als de kwaliteitsnorm binnen de vakorganisatie Master Photographers Network. Maar belangrijker is natuurlijk, wat ‘mijn’ bruidsparen over mij zeggen: lees HIER hun ervaringen.

Extra meerwaarde

In al mijn jaren als trouwfotograaf heb ik geleerd, wat goed werkt en wat niet. Ik help jullie dus graag met veel praktische tips. Wat is een handige dagindeling, hoe zorg je ervoor dat er voldoende tijd is voor foto’s, wat te doen bij regen of sneeuw (behalve natuurlijk heel toffe foto’s maken!), enzovoort. Ook kan ik locaties aanbevelen of diverse andere professionals, zoals trouwambtenaren, visagisten of videografen waarmee ik al zeer fijn heb samengewerkt.

Ik kijk er naar uit om jullie trouwfotograaf te zijn.
Check HIER of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum!

Rick Mandoeng

Associate/Silver Master Photographer
Lid MPN – Master Photographers Network
Lid We Love Weddings
Member of Dutch Photographers Association