faq

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! Je hebt vast veel vragen. Misschien staat een deel van de antwoorden al hier en anders kun je me altijd mailen.

 

“Hoe ver van tevoren kunnen we je boeken?”

Zodra jullie datum bekend is, kun je mij al boeken. Wacht niet te lang om de datum vast te leggen, zeker niet als jullie trouwen tussen april en september. Dat zijn voor mij de drukste maanden.

“Hoe kunnen we jou boeken?”

1. Controleer eerst of ik wel beschikbaar ben op jullie trouwdag door contact op te nemen.

2. Bespreek al jullie wensen met mij op ons kennismakingsgesprek.

3. Aan de hand van de kennismaking stel ik een offerte op. Als jullie akkoord gaan, dan sta ik op jullie bruiloft volledig tot jullie beschikking.

“Op wat voor bedrag moeten we rekenen om jou als fotograaf te boeken?”

Dat is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het aantalen uren dat ik aanwezig ben, het trouwalbum dat jullie kiezen, etc. Elke bruiloft is namelijk uniek, ieder koppel heeft andere wensen en die wensen beïnvloeden de kosten.

Als ik jullie fotograaf zou mogen zijn, maak ik een offerte aan de hand van jullie wensen, zodat jullie niet achteraf voor verrassingen komen te staan. Los van de prijs moeten jullie je natuurlijk vooral op je gemak voelen bij mij.

Hoe dan ook is de offerte altijd inclusief

  • acht uur lang mijn volle enthousiasme en professionaliteit op de bruiloft;
  • vrijblijvende adviezen tijdens de voorbereidingen en op de dag zelf;
  • alle besprekingen, afspraken, e-mails en telefoontjes;
  • garantie van professionele apparatuur en back-up apparatuur;
  • nabewerking en correcties van de foto’s;
  • toezending van de opnamen via download link.

Vanaf 1650 euro inclusief btw hebben jullie voor, tijdens en na de bruiloft mijn volledige betrokkenheid en camera. De uiteindelijke besteding voor jullie is afhankelijk van hoe lang jullie willen dat ik aanwezig ben en natuurlijk welke albumwensen jullie hebben.

“Kunnen we ook een kennismakingsafspraak maken ’s avonds of in het weekend?”

Ja natuurlijk, als ik niet op reportage ben, ben ik ’s avonds en op zaterdag gewoon beschikbaar. De zondag houd ik graag vrij voor mijn familie.

“Waar vindt de kennismaking plaats?”

In mijn kantoor in Hilversum, want daar heb ik voorbeeldmateriaal liggen, zodat jullie voorbeeldalbums en prints kunnen zien en voelen. Dan kunnen jullie beter een beslissing kunnen maken over wat jullie willen. Eventueel kunnen we ook ergens anders afspreken.

“Werk je in het hele land?”

Ja, geen afstand is te ver. Ik werk ook in het buitenland. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

“Ben je beroepsfotograaf of ‘doe je dit erbij’?”

Ik werk al ruim 13 jaar fulltime als vakfotograaf -nog steeds met volle overgave en heel veel plezier! Om dit plezier erin te houden doe ik maximaal twee bruidsreportages per week, zodat ik aan elk bruidspaar en elke reportage voldoende energie en zorg kan besteden.

“Hoeveel foto’s maak je op een dag?”

Dat varieert logischerwijs met de tijd dat je me inhuurt. Gemiddeld schiet ik zo’n 600 beelden, maar bij een tweedaagse reportage kunnen dat er ook ruim 2000 worden! Wees gerust – er zullen altijd voldoende beelden zijn om een mooie selectie te maken voor jullie album.

“Hoeveel tijd heb je nodig voor foto’s?”

Voor het beste resultaat, reken op:

Voorbereidingen van de bruid 1 uur
Ceremonie 30 min. tot 1 uur
Bruidspaar op locatie 1 uur +
Familie- en groepsfoto’s 30 min.
Sfeer, decor, etc continue
Receptie, feest, etc hangt helemaal van jullie af!

Bedenk: hoe meer tijd je reserveert, hoe meer rust er is voor de shoot en hoe mooier de resulterende foto’s zullen zijn! TIP! denk aan reistijd.

“Fotografeer jij ook tijdens het diner?”

Etende mensen en halfvolle borden zijn niet echt fotogeniek. Natuurlijk maak ik wel foto’s van de mooiste momenten met je dierbaren, zoals tijdens een speech. Dat zijn de momenten, want lief en leed wordt tijdens zo’n diner met elkaar gedeeld. Als de gasten klaar zijn met eten en ongedwongen met elkaar in gesprek gaan, ontstaan de meest natuurlijke momenten om foto’s te maken.

“Hoe merkbaar aanwezig ben jij als fotograaf?”

Uiteraard val ik op met mijn camera, maar ik probeer zoveel mogelijk op te gaan in het gezelschap, zodat ik niet als buitenstaander een storende factor wordt. Soms denken gasten zelfs dat ik een vriend van het bruidspaar ben. Dat is altijd een mooi compliment, want dan lijkt het voor hen dus logisch dat ik erbij hoor.

“Waar let je op als je aan het fotograferen bent?”

Op jullie natuurlijk! Maar ook op jullie trotse ouders, de fraaie omgeving, jullie blije gasten, de mooie details van de aankleding… Zit er een stropdas scheef, dan zal ik natuurlijk zorgen dat die recht zit voor ik de foto maak, zodat de aandacht vol naar de mooie herinneringen gaat en niet naar een scheve stropdas, lippenstift op de tanden of een afgezakte jurk.

Met mijn reportage wil ik het hele verhaal van jullie trouwdag van begin tot eind laten zien. Wie waren er bij? Waar waren we ook al weer? Wat had iedereen aan? Hoe zag de taart, band, trouwzaal eruit? Zodat jullie deze dag, die veelal als in een roes voorbij lijkt te gaan, nog vele malen in zijn geheel kunnen herbeleven.

“Wat als jouw camera stuk gaat op onze trouwdag?”

Als professional heb ik natuurlijk back-upapparatuur bij me.

“Wat als je ziek bent op onze trouwdag?”

Dan regel ik een andere professionele vakfotograaf uit mijn omvangrijke netwerk als vervanging – die uiteraard dezelfde kwaliteitsstandaards hanteert als ik.

“Wanneer kunnen we de foto’s van onze bruiloft zien?”

Na jullie trouwdag ontvangen jullie de reportagebeelden binnen de vooraf afgesproken termijn. Ik houd natuurlijk rekening met een eventuele huwelijksreis. Je ontvangt de beelden digitaal, zodat je in alle rust een selectie kunt maken. Nadat jullie de selectie hebben doorgegeven, kan ik aan de slag om een album te maken.

“Hoe lang duurt het voor ons trouwalbum klaar is?”

Hoe snel na de trouwdag je het album of meerdere albums in handen hebt, hangt uiteraard sterk samen met de tijd die je nodig hebt om een selectie te maken. Over de leverdatum maken we van tevoren een afspraak, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Op het moment dat de selectie gemaakt is en jullie de albumvormgeving hebben goedgekeurd, duurt het gemiddeld zo’n vier weken voor een album klaar is.

“Doe je alleen bruidsfotografie?”

Al voor de trouwdag ga ik graag voor jullie aan de slag, bijvoorbeeld voor verlovingsfoto’s – die je weer kunt gebruiken voor de trouwkaart, tafelkaartjes, etc. Na de bruiloft fotografeer ik zwangere buiken en baby’s. Kortom, ik verzorg ook portret- en familiefotografie.

Verder heb ik ook diverse zakelijke opdrachten en kun je bij mij terecht voor coole schoolfoto’s. Neem contact op over de mogelijkheden.

“Kun je ons ook helpen met weddingplannen en trouwlocaties?”

Ik ben fotograaf, maar help graag met vrijblijvend advies vanuit mijn jarenlange ervaring. Ik heb een lijst met links voor de toffe weddingplanners, bloemisten, mooie bruidsvisagie en de leukste trouwlocaties DJ’s en bands die ik tijdens mijn werk ben tegengekomen.

“Mijn vraag is nog niet beantwoord, wat nu?”

Neem contact met me op en ik beantwoord binnen 48 uur je e-mail. Je kunt me ook bereiken via 06-52046395.